duminică, 20 ianuarie 2008

Pasarea Spin


"Exista o legenda despre o pasara care canta o singura data in viata, mai dulce decat orice alta vietate de pe fata pamantului. Din momentul in care-si paraseste cuibul, cauta un copac cu spini si nu-si gaseste odihna pana nu-l afla. Apoi, cantand printre ramurile salbatice, ea se arunca singura in spinul cel mai lung si mai ascutit.
Si, in extazul mortii, ea se inalta deasupra propriei agonii, scotand un tril mai dulce decat al privighetorii sau al ciocarliei. Un cantec al carui pret suprem este insasi existenta. Intreaga lume inmarmureste ascultandu-l si Dumnezeu in Paradisul sau zambeste. Pentru ca ceea ce este mai bun in viata noastra se obtine numai cu pretul unei dureri existentiale..."

(Colleen McCoullough - Pasarea Spin)

2 comentarii:

Pasarea Spin spunea...

Intr-adevar un roman de dragoste de exceptie. E drept ca rareori filmul bate cartea, si aici regula este respectata – insa cu mentiunea ca si filmul merita vazut, regie impecabila, actori de mana intai, cu prestatii excelente.

Iar pentru cei ce nu au citit-o inca, o mai pot gasi la libraria Carti-online:

http://www.carti-online.com/pasarea-spin-p-282.html

Lectura placuta!

Unknown spunea...

Cel mai bun roman de dragoste, fara exceptie. Trebuie citit! O carte impresionanta, cu foarte multe trairi, un roman ce nu mi-a dat liniste pana ce nu l-am terminat. Il recomand tuturor! lectura placuta!