sâmbătă, 29 martie 2008

Paulo Coelho

"Fiecare clipa de cautare este o clipa de regasire."

"O cautare incepe intotdeauna cu Norocul Incepatorului. Si se termina intotdeauna cu Proba Cuceritorului."

"La urma urmei, ce e fericirea? Dragoste, se spune. Dar dragostea nu a adus si nici nu va aduce vreodata fericirea. Dimpotriva, nu e decat neliniste, un camp de lupta, nopti nedormite, cand ne intrebam daca e bine ce facem. Adevarata dragoste este plamadita din extaz si agonie."

"Trebuie sa cautam dragostea acolo unde suntem, chiar daca asta ne-ar costa ceasuri, zile, saptamani de deceptii si tristeti. Caci in clipa in care pornim in cautarea iubirii, si ea porneste in intampinarea noastra."

"Dragostea nu pune multe intrebari, deoarece, daca incepem sa gandim, incepe sa ne fie frica. E o frica inexplicabila, nu poate fi exprimata prin cuvinte. De aceea nu intrebi, faci."

"Viata este uneori foarte zgarcita: trec zile, saptamani, luni si ani fara sa simti nimic nou. Totusi, odata ce se deschide o usa, o adevarata avalansa patrunde prin spatiul deschis. Acum nu ai nimic, iar in clipa urmatoare ai mai mult decat poti accepta."

"Iubirea este singurul lucru care activeaza inteligenta si creativitatea, care ne purifica si ne elibereaza."

"Fericirea poate fi intalnita intr-un simplu graunte de nisip din desert."

"Sexul este arta de a controla lipsa de control."

"Te iubesc mult, cum n-am mai iubit niciodata si tocmai de aceea plec pentru ca, daca as ramane visul s-ar transforma in realitate, in dorinta de a poseda, de a dori ca viata lui sa fie a mea. In fine, toate lucrurile care transforma dragostea in sclavie. E bine sa avem grija de ceea ce luam cu noi din viata."

"Chiar daca ar fi insemnat despartire, singuratate, tristete, iubirea isi merita fiecare banut din pretul ei."

"In toate povestile de dragoste exista intotdeauna ceva care ne apropie de eternitate si de esenta vietii, pentru ca povestile de dragoste contin toate tainele lumii."

"Dragostea poate fi o experienta mai inspaimantatoare decat aceea de a te afla fata in fata cu un arcas care tinteste spre inima ta."

"Cine e intelept, este intelept doar pentru ca iubeste si cine e nebun, e nebun deoarece crede ca poate intelege iubirea."

"Dragostea este o fiinta salbatica. Cand incercam sa o tinem in frau, ne distruge. Cand incercam sa o inchidem, ne inrobeste. Cand incercam sa o intelegem, ne tulbura."

"Dragostea este primul lucru capabil sa schimbe total viata unei persoane de la o clipa la alta."

"Iubirea este o forta cu care putem schimba totul."

"Un copil poate oricand sa invete un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce isi doreste."

Niciun comentariu: